Test bank organizational behavior 15th edition Stephen P. Robbins Timothy A. Judge

$35

Description

Organizational Behavior 15 edition Test bank
Organizational Behavior Robbins 15th Edition Test Bank

Chapter 1 What Is Organizational Behavior?

1) ________ are defined as people who oversee the activities of others and who are responsible for attaining
goals in organizations.

A) Assistants
B) Managers
C) Secretaries
D) Interns
E) Apprentices

Answer: B

2) Sally Mitchell works as a manager at an environmental organization. She is currently working on a global
warming project and decides what tasks related to creating awareness about the issue need to be done. In
addition, she is also deciding which members of her team will work on engaging with the public and which will
work on lobbying with the government. She is also assigning people as team members to ensure that tasks are
undertaken on time. Which of the following categories of functions is Mitchell undertaking?

A) planning
B) organizing
C) scrutinizing
D) controlling
E) envisioning

Answer: B

3) Johanna Reid, a campaign manager at a child rights organization, recently started working on an illiteracy
project. During the project, she needs to motivate team members to attain their project milestones and direct
them through different phases of the project. Which of the following kinds of functions will these tasks be
covered under?

A) planning
B) organizing
C) scrutinizing
D) evaluating
E) leading

Answer: E

4) Lesley Torres is a project manager for the campaign “Action against Deforestation in Indonesia”. She
recently faced a glitch when the campaign could not be launched publicly according to schedule. Torres
monitored the schedule to find the cause of the delay, before speeding up the implementation process by
allocating more members for the implementation phase. By doing this, which of the following functions is she
performing?

A) controlling
B) planning
C) formulating
D) leading
E) organizing

Answer: A

5) Which of the following functions do managers undertake as part of planning functions?

A) defining an organization’s goals
B) implementing strategies for achieving goals
C) executing plans to integrate activities
D) accomplishing goals of a project
E) employing strategies to coordinate tasks

Answer: A

6) According to Henry Mintzberg, a factory supervisor giving a group of high school students a tour of the plant
may be termed as a ________.

A) leader
B) figurehead
C) resource allocator
D) negotiator
E) disturbance handler

Answer: B

7) Ellen Ortiz works as a sales manager at a telecom firm. The company has recently launched a new product in
the market. Her work in the next few weeks involves sharing knowledge about the product with her team
members. She will also need to inspire them to reach their sales targets, and clarify any doubts about the new
product. Which of the following roles is Ortiz playing?

A) leader
B) liaison
C) disseminator
D) spokesperson
E) negotiator

Answer: A

8) Regina George works as a campaign manager in a not-for-profit organization in Hampshire. For the
upcoming campaign against genetic engineering, she is networking with managers who are working on the issue
of food safety. Through her network of contacts, she strives to gain information about the stakeholders in the
food industry and other lobby groups. Which of the following roles is George most likely to be playing
according to Mintzberg’s classification of managerial roles?

A) figurehead
B) leader
C) liaison
D) entrepreneur
E) resource allocator

Answer: C

9) Annette Simpson works for a fashion house in Paris and is preparing for the company’s upcoming line of
winter clothing. She is currently researching online to know what is in vogue this season. In addition, she is also
networking with contacts from the press and fashion magazine editors to understand the changing tastes of
consumers. Which of the following roles is Simpson playing according to Mintzberg’s classification of
managerial roles?

A) figurehead
B) leader
C) symbol head
D) monitor
E) spokesperson

Answer: D

10) According to Mintzberg’s classification of managerial roles, the role of a(n) ________ is to transmit
information received from outsiders or from other employees to members of the organization.

A) entrepreneur
B) resource allocator
C) spokesperson
D) leader
E) disseminator

Answer: E

11) The role of a(n) ________, according to Mintzberg’s classification of managerial roles, is to transmit
information to outsiders about an organization’s plans, policies, actions, and results and one which serves as an
expert in the organization’s industry.

A) spokesperson
B) disturbance handler
C) entrepreneur
D) leader
E) liaison

Answer: A

12) According to Mintzberg’s classification of managerial roles, a(n) ________ searches the organization and its
environment for opportunities and initiates projects to bring about change.

A) spokesperson
B) disturbance handler
C) entrepreneur
D) resource allocator
E) negotiator

Answer: C

13) According to Mintzberg’s classification of managerial roles, the role of a(n) ________ is to make or approve
significant organizational decisions and assign human, physical, and monetary assets.

A) disseminator
B) liaison
C) entrepreneur
D) resource allocator
E) entrepreneur

Answer: D

14) According to Mintzberg’s classification of managerial roles, which of the following is a kind of
interpersonal role?

A) monitor
B) disseminator
C) spokesperson
D) entrepreneur
E) liaison

Answer: E

15) According to Mintzberg’s classification of managerial roles, which of the following is a kind of decisional
role?

A) negotiator
B) disseminator
C) liaison
D) spokesperson
E) monitor

Answer: A

16) The role of a ________ is a type of informational role according to Mintzberg’s classification of managerial
roles.

A) figurehead
B) disseminator
C) liaison
D) entrepreneur
E) negotiator

Answer: B

17) Which of the following is true of technical skills?

A) They can be learned only through formal education.
B) They encompass the ability to apply specialized knowledge.
C) They are not required at all kinds of jobs.
D) They are monopolized by professionals.
E) They comprise the ability to understand and motivate people.

Answer: B

18) The ability to understand, communicate with, motivate, and support other people, both individually and in
groups, may be defined as ________ .

A) human skills
B) technical skills
C) conceptual skills
D) cognitive skills
E) analytical skills

Answer: A

19) Melissa Woods was recently hired as the campaign manager at an environmental organization. She has a
degree in environmental sustainability and possesses substantial knowledge about the issue of global warming.
She has the knowledge to lead the public relations team of the organization. However, a few months later, the
board of directors of the organization expressed dissatisfaction with Melissa’s performance and asked her to
resign. Which of the following, if true, best explains this situation?

A) Melissa had no prior experience in research and development.
B) Melissa had weak interpersonal and networking skills to run the project.
C) Melissa focused on the results her team achieved rather than how they achieved those results.
D) Melissa is not up-to-date about the feasibility of using different modes of renewable energy.
E) Melissa had a diverse network of contacts established from her previous job.

Answer: B

20) Joann Hayes is currently working on a project to tackle climate change. During the project, she needs to
find different options to replace the use of non-renewable energy and check the feasibility of different
renewable energy options before choosing the most practical one. Which of the following skills does Hayes
primarily need to use for these tasks?

A) human skills
B) interpersonal skills
C) conceptual skills
D) communication skills
E) interactive skills

Answer: C

21) 360.org, an organization working toward curbing climate change, recently conducted an interview with
Jessica for the position of a public relations officer. However, the interviewers Brenda and Laura are divided
over whether Jessica should be given the job. Brenda believes that Jessica does not have in-depth knowledge
about the issue of global warming and its impact. On the other hand, Laura feels that Jessica would be perfect
for the job because she has strong networking and interpersonal skills. Which of the following, if true, would
strengthen Laura’s argument?

A) Gaining the support of corporate giants would comprise a large part of the job.
B) Jessica will need to prepare extensive reports about the issue of climate change.
C) The role will require Jessica to give presentations to environmental experts on renewable modes of energy.
D) Jessica had negligible experience in research and development.
E) Jessica has weak analytical skills to solve problems associated with implementing options of renewable
energy.

Answer: A

22) 360.org, an organization working toward curbing climate change, recently conducted an interview with
Jessica for the position of a public relations officer. However, the interviewers Brenda and Laura are divided
over whether Jessica should be given the job. Brenda believes that Jessica does not have in-depth knowledge
about the issue of global warming and its impact. On the other hand, Laura feels that Jessica would be perfect
for the job because she has strong interpersonal skills. Which of the following, if true, would weaken Laura’s
argument?

A) Jessica was unable to fare well in the written test which analyzed her conceptual skills.
B) Jessica listened intently to the interviewers’ questions before answering them.
C) Jessica was unable to communicate clearly why she was right for the job.
D) Jessica was very friendly and courteous with the receptionist while greeting her.
E) Jessica was high on confidence about getting the job because of her strong networking skills.

Answer: C

23) According to Fred Luthans and his associates, managers involved in traditional management activities
undertook which of the following tasks?

A) motivating
B) socializing
C) decision making
D) training
E) politicking

Answer: C

24) According to Fred Luthans and his associates’ study of 450 managers, ________ made the largest
contribution to the success of managers in terms of speed of promotion within their organization.

A) networking
B) decision making
C) planning
D) controlling
E) staffing

Answer: A

25) According to Fred Luthans and his associates, managers which are involved in networking activities are
most likely to undertake which of the following?

A) planning
B) decision making
C) controlling
D) politicking
E) staffing

Answer: D

26) Which of the following best defines organizational behavior?
A) It involves the study of groups of people coming together for collective bargaining.
B) It involves the study of what people do in a company and how it affects the company’s output.
C) It involves analyzing different people in an industry with independent profit-centered motives.
D) It involves developing exclusively the knowledge of managers and senior -level employees.
E) It is a field which is not influenced by factors in the external world.

Answer: B

27) Which of the following determinants of behavior does organizational behavior study?

A) profits
B) job satisfaction
C) perks
D) individuals
E) collective bargaining

Answer: D

28) Which of the following does systematic study use to look at relationships to attribute causes and effects?
A) intuitive data
B) feelings
C) scientific data
D) instinct
E) premonition

Answer: C

29) Which of the following is true of systematic study?
A) It attributes causes and effects based on intuition.
B) It involves supporting decisions based on gut feelings.
C) It analyzes relationships based on previous experiences.
D) It involves analyzing relationships based on scientific data.
E) It involves taking action based on instinct.

Answer: D

30) In order to predict human behavior, it is best to supplement intuitive opinions with information derived from
________.

A) common sense
B) direct observation
C) systematic study
D) speculation
E) organizational theory

Answer: C

31) Analyzing relationships, determining causes and effects, and basing conclusions on scientific evidence, all
constitute aspects of ________ study.

A) organizational
B) intuitive
C) theoretical
D) systematic
E) case-based

Answer: D

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test bank organizational behavior 15th edition Stephen P. Robbins Timothy A. Judge”