- You cannot add another "Test Bank for Pharmacology and the Nursing Process 9th Edition by Lilley" to your cart. View cart
Business Statistics a First Course 4th Edition Test Bank
$35
Description
business statistics a first course 4th edition test bank
CHAPTER 1: INTRODUCTION AND DATA COLLECTION
CHAPTER 2: PRESENTING DATA IN TABLES AND CHARTS
CHAPTER 3: NUMERICAL DESCRIPTIVE MEASURES
CHAPTER 4: BASIC PROBABILITY
CHAPTER 5: SOME IMPORTANT DISCRETE PROBABILITY DISTRIBUTIONS
CHAPTER 6: THE NORMAL DISTRIBUTION AND OTHER CONTINUOUS DISTRIBUTIONS
CHAPTER 7: SAMPLING DISTRIBUTIONS
CHAPTER 8: CONFIDENCE INTERVAL ESTIMATION
CHAPTER 9: FUNDAMENTALS OF HYPOTHESIS TESTING: ONE-SAMPLE TESTS
CHAPTER 10: TWO-SAMPLE TESTS WITH NUMERICAL DATA
CHAPTER 11: ANALYSIS OF VARIANCE
CHAPTER 12: TESTS FOR TWO OR MORE SAMPLES WITH CATEGORICAL DATA
CHAPTER 13: SIMPLE LINEAR REGRESSION
CHAPTER 14: INTRODUCTION TO MULTIPLE REGRESSION
CHAPTER 15: MULTIPLE REGRESSION MODEL BUILDING
CHAPTER 16: TIME-SERIES FORECASTING AND INDEX NUMBERS
Introduction and Data Collection 1
CHAPTER 1: INTRODUCTION AND DATA COLLECTION
1. The process of using sample statistics to draw conclusions about true population parameters is
called
a) statistical inference.
b) the scientific method.
c) sampling.
d) descriptive statistics.
ANSWER:
a
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: inferential statistics
2. Those methods involving the collection, presentation, and characterization of a set of data in
order to properly describe the various features of that set of data are called
a) statistical inference.
b) the scientific method.
c) sampling.
d) descriptive statistics.
ANSWER:
d
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: descriptive statistics
3. The collection and summarization of the socioeconomic and physical characteristics of the
employees of a particular firm is an example of
a) inferential statistics.
b) descriptive statistics.
c) a parameter.
d) a statistic.
ANSWER:
b
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: descriptive statistics
4. The estimation of the population average family expenditure on food based on the sample
average expenditure of 1,000 families is an example of
a) inferential statistics.
b) descriptive statistics.
c) a parameter.
d) a statistic.
ANSWER:
a
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: inferential statistics
2 Introduction and Data Collection
5. The universe or “totality of items or things” under consideration is called
a) a sample.
b) a population.
c) a parameter.
d) a statistic.
ANSWER:
b
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: population
6. The portion of the universe that has been selected for analysis is called
a) a sample.
b) a frame.
c) a parameter.
d) a statistic.
ANSWER:
a
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: sample
7. A summary measure that is computed to describe a characteristic from only a sample of the
population is called
a) a parameter.
b) a census.
c) a statistic.
d) the scientific method.
ANSWER:
c
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: statistic
8. A summary measure that is computed to describe a characteristic of an entire population is called
a) a parameter.
b) a census.
c) a statistic.
d) the scientific method.
ANSWER:
a
TYPE: MC DIFFICULTY: Easy
KEYWORDS: parameter
9. Which of the following is most likely a population as opposed to a sample?
a) respondents to a newspaper survey
b) the first 5 students completing an assignment
c) every third person to arrive at the bank
d) registered voters in a county
ANSWER:
d
Introduction and Data Collection 3
TYPE: MC DIFFICULTY: Moderate
KEYWORDS: population, sample
10. Which of the following is most likely a parameter as opposed to a statistic?
a) the average score of the first five students completing an assignment
b) the proportion of females registered to vote in a county
c) the average height of people randomly selected from a database
d) the proportion of trucks stopped yesterday that were cited for bad brakes
ANSWER:
b
TYPE: MC DIFFICULTY: Moderate
KEYWORDS: parameter, statistic
You must be logged in to post a review.
Reviews
There are no reviews yet.