Test Bank Essentials for Nursing Practice 9th Edition by Patricia a Potter

$15

Description

Test Bank Essentials for Nursing Practice 9th Edition by Patricia a Potter

Chapter 01 

Fundamentals of Nursing 9th edition – test bank
Nursing I (Rowan College of South Jersey)

Chapter 01: Nursing Today
Potter et al.: Fundamentals of Nursing, 9th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. Which nurse most likely kept records on sanitation techniques and the effects on health?
a. Florence Nightingale
b. Mary Nutting
c. Clara Barton
d. Lillian Wald
ANS: A
Nightingale was the first practicing nurse epidemiologist. Her statistical analyses connected poor
sanitation with cholera and dysentery. Mary Nutting, Clara Barton, and Lillian Wald came after
Nightingale, each contributing to the nursing profession in her own way. Mary Nutting was
instrumental in moving nursing education into universities. Clara Barton founded the American Red
Cross. Lillian Wald helped open the Henry Street Settlement.
DIF:Understand (comprehension)REF:5
OBJ: Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices. TOP: Evaluation MSC: Health Promotion and Maintenance
2. The nurse prescribes strategies and alternatives to attain expected outcome. Which standard of
nursing practice is the nurse following?
a. Assessment
b. Diagnosis
lOMoARcPSD|8835054
c. Planning
d. Implementation
ANS: C
In planning, the registered nurse develops a plan that prescribes strategies and alternatives to attain
expected outcomes. During assessment, the registered nurse collects comprehensive data pertinent
to the patient’s health and/or the situation. In diagnosis, the registered nurse analyzes the
assessment data to determine the diagnoses or issues. During implementation, the registered nurse
implements (carries out) the identified plan.
DIF:Understand (comprehension)REF:2
OBJ: Discuss the development of professional nursing roles. TOP: Planning
MSC:Management of Care
3. An experienced medical-surgical nurse chooses to work in obstetrics. Which level of proficiency is
the nurse upon initial transition to the obstetrical floor?
a. Novice
b. Proficient
c. Competent
d. Advanced beginner
ANS: A
A beginning nursing student or any nurse entering a situation in which there is no previous level of
experience (e.g., an experienced operating room nurse chooses to now practice in home health) is
an example of a novice nurse. A proficient nurse perceives ap atient’sc linicalsi tuationa sa w hole,is
able to assess an entire situation, and can readily transfer knowledge gained from multiple previous
experiences to a situation. A competent nurse understands the organization and specific care
required by the type of patients (e.g., surgical, oncology, or orthopedic patients). This nurse is a

competent practitioner who is able to anticipate nursing care and establish long-range goals. A nurse
who has had some level of experience with the situation is an advanced beginner. This experience
may only be observational in nature, but the nurse is able to identify meaningful aspects or principles
of nursing care.
DIF:Apply (application)REF:2
OBJ: Discuss the development of professional nursing roles. TOP: Evaluation
MSC:Management of Care
4. A nurse assesses a patient’s fluid status and decides that the patient needs to drink more fluids.
The nurse then encourages the patient to drink more fluids. Which concept is the nurse
demonstrating?
a. Licensure
b. Autonomy
c. Certification
d. Accountability
ANS: B
Autonomy is an essential element of professional nursing that involves the initiation of independent
nursing interventions without medical orders. To obtain licensure in the United States, the RN
candidate must pass the NCLEX-RN®. Beyond the NCLEX-RN®, the nurse may choose to work
toward certification in a specific area of nursing practice. Accountability means that you are
responsible, professionally and legally, for the type and quality of nursing care provided.
DIF:Apply (application)REF:3
OBJ: Discuss the roles and career opportunities for nurses. TOP: Implementation
MSC:Management of Care
5. A nurse prepares the budget and policies for an intensive care unit. Which role is the nurse
implementing?

a. Educator
b. Manager
c. Advocate
d. Caregiver
ANS: B
A manager coordinates the activities of members of the nursing staff in delivering nursing care and
has personnel, policy, and budgetary responsibility for a specific nursing unit or facility. As an
educator, you explain concepts and facts about health, describe the reason for routine care activities,
demonstrate procedures such as self-care activities, reinforce learning or patient behavior, and
evaluate the patient’s progress in learning. As a patient advocate, you protect your patient’s human
and legal rights and provide assistance in asserting these rights if the need arises. As a caregiver,
you help patients maintain and regain health, manage disease and symptoms, and attain a maximal
level function and independence through the healing process.
DIF:Apply (application)REF:4
OBJ: Describe the roles and career opportunities for nurses. TOP: Implementation
MSC:Management of Care
6. The nurse has been working in the clinical setting for several years as an advanced practice
nurse. However, the nurse has a strong desire to pursue research and theory development. To fulfill
this desire, which program should the nurse attend?
a. Doctor of Nursing Science degree (DNSc)
b. Doctor of Philosophy degree (PhD)
c. Doctor of Nursing Practice degree (DNP)
lOMoARcPSD|8835054
d. Doctor in the Science of Nursing degree (DSN)
ANS: B
Some doctoral programs prepare nurses for more rigorous research and theory development and
award the research-oriented Doctor of Philosophy (PhD) in nursing. Professional doctoral programs
in nursing (DSN or DNSc) prepare graduates to apply research findings to clinical nursing. The DNP
is a practice doctorate that prepares advanced practice nurses such as nurse practitioners.
DIF:Understand (comprehension)REF:10
OBJ: Describe educational programs available for professional registered nurse (RN) education.
TOP:Teaching/LearningMSC:Management of Care
7. A nurse attends a workshop on current nursing issues provided by the American Nurses
Association. Which type of education did the nurse receive?
a. Graduate education
b. Inservice education
c. Continuing education
d. Registered nurse education
ANS: C
Continuing education involves formal, organized educational programs offered by universities,
hospitals, state nurses associations, professional nursing organizations, and educational and health
care institutions. After obtaining a baccalaureate degree in nursing, you can pursue graduate
education leading to a master’s or doctoral degree in any number of graduate fields, including
nursing. Inservice education programs are instruction or training provided by a health care facility or
institution. Registered nurse education is the education preparation for an individual intending to be
an RN.
DIF:Apply (application)REF:10
lOMoARcPSD|8835054
OBJ: Describe educational programs available for professional registered nurse (RN) education.
TOP:Teaching/LearningMSC:Management of Care
8. A nurse identifies gaps between local and best practices. Which Quality and Safety Education for
Nurses (QSEN) competency is the nurse demonstrating?
a. Safety
b. Patient-centered care
c. Quality improvement
d. Teamwork and collaboration
ANS: C
Quality improvement identifies gaps between local and best practices. Safety minimizes risk of harm
to patients and providers through both system effectiveness and individual performance. Patientcentered
care recognizes the patient or designee as the source of control and full partner in
providing compassionate and coordinated care based on respect for patient’s preferences, values,
and needs. Teamwork and collaboration allows effective functioning within nursing and
interprofessional teams, fostering open communication, mutual respect, and shared decision making.
DIF:Understand (comprehension)REF:7 | 8
OBJ: Describe the roles and career opportunities for nurses. TOP: Evaluation
MSC:Management of Care
9. A nurse has compassion fatigue. What is the nurse experiencing?
a. Lateral violence and intrapersonal conflict
b. Burnout and secondary traumatic stress
lOMoARcPSD|8835054
c. Short-term grief and single stressor
d. Physical and mental exhaustion
ANS: B
Compassion fatigue is a term used to describe a state of burnout and secondary traumatic stress.
Compassion fatigue may contribute to what is described as lateral violence (nurse-nurse
interactions, not intrapersonal). Frequent, intense, or prolonged exposure to grief and loss places
nurses at risk for developing compassion fatigue. Stressors, not a single stressor, contribute to
compassion fatigue. Physical and mental exhaustion describes burnout only.
DIF:Understand (comprehension)REF:6
OBJ: Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices. TOP: Assessment MSC: Health Promotion and Maintenance
10. A patient is scheduled for surgery. When getting ready to obtain the informed consent, the patient
tells the nurse, “I have no idea what is going to happen. I couldn’t ask any questions.” The nurse
does not allow the patient to sign the permit and notifies the health care provider of the situation.
Which role is the nurse displaying?
a. Manager
b. Patient educator
c. Patient advocate
d. Clinical nurse specialist
ANS: C
As a patient advocate, the nurse protects the patient’s human and legal rights, including the right of
the patient to understand procedures before signing permits. Although nurses can be educators, it is
the responsibility of the surgeon to provide education for the patient in preparation for surgery, and it
is the nurse’s responsibility to notify the health care provider if the patient is not properly educated.
lOMoARcPSD|8835054
Managers coordinate the activities of members of the nursing staff in delivering nursing care, and
clinical nurse specialists are experts in a specialized area of nursing practice in a variety of settings.
DIF:Apply (application)REF:3
OBJ: Describe the roles and career opportunities for nurses. TOP: Evaluation
MSC:Management of Care
11. The patient requires routine gynecological services after giving birth to her son, and while seeing
the nurse-midwife, the patient asks for a referral to a pediatrician for the newborn. Which action
should the nurse-midwife take initially?
a. Provide the referral as requested.
b. Offer to provide the newborn care.
c. Refer the patient to the supervising provider.
d. Tell the patient that is not allowed to make referrals.
ANS: B
The practice of nurse-midwifery involves providing independent care for women during normal
pregnancy, labor, and delivery, as well as care for the newborn. After being apprised of the midwifery
role, if the patient insists on seeing a pediatrician, the nurse-midwife should provide the referral. The
supervising provider is an obstetric provider, not a pediatrician. A nurse-midwife can make referrals.
DIF:Analyze (analysis)REF:4
OBJ: Describe the roles and career opportunities for nurses. TOP: Implementation
MSC:Management of Care
12. The nurse has a goal of becoming a certified registered nurse anesthetist (CRNA). Which activity
is appropriate for a CRNA?
a. Manages gynecological services such as PAP smears
lOMoARcPSD|8835054
b. Works under the guidance of an anesthesiologist
c. Obtains a PhD degree in anesthesiology
d. Coordinates acute medical conditions
ANS: B
Nurse anesthetists provide surgical anesthesia under the guidance and supervision of an
anesthesiologist, who is a physician (health care provider) with advanced knowledge of surgical
anesthesia. Nurse practitioners, not CRNAs, manage self-limiting acute and chronic stable medical
conditions; certified nurse-midwives provide gynecological services such as routine Papanicolaou
(Pap) smears. The CRNA is an RN with an advanced education in a nurse anesthesia accredited
program. A PhD is not a requirement.
DIF:Understand (comprehension)REF:4
OBJ: Describe the roles and career opportunities for nurses. TOP: Implementation
MSC:Management of Care
13. A nurse teaches a group of nursing students about nurse practice acts. Which information
is most important to include in the teaching session about nurse practice acts?
a. Protects the nurse
b. Protects the public
c. Protects the provider
d. Protects the hospital
ANS: B
lOMoARcPSD|8835054
The nurse practice acts regulate the scope of nursing practice and protect public health, safety, and
welfare. They do not protect the nurse, provider, or hospital.
DIF:Understand (comprehension)REF:10
OBJ: Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices. TOP: Teaching/Learning MSC: Management of Care
14. A bill has been submitted to the State House of Representatives that is designed to reduce the
cost of health care by increasing the patient-to-nurse ratio from a maximum of 2:1 in intensive care
units to 3:1. What should the nurse realize?
a. Legislation is politics beyond the nurse’s control.
b. National programs have no bearing on state politics.
c. The individual nurse can influence legislative decisions.
d. Focusing on nursing care provides the best patient benefit.
ANS: C
Nurses can influence policy decisions at all governmental levels. One way is to get involved by
participating in local and national efforts. This effort is critical in exerting nurses’ influence early in the
political process. Legislation is not beyond the nurse’s control. National program can have bearing on
state politics. The question is focusing on legislation and health care costs, not nursing care.
DIF:Analyze (analysis)REF:9
OBJ:Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices.TOP:EvaluationMSC:Management of Care
15. A nurse is using a guide that provides principles of right and wrong to provide care to patients.
Which guide is the nurse using?
a. Code of ethics
b. Standards of practice
lOMoARcPSD|8835054
c. Standards of professional performance
d. Quality and safety education for nurses
ANS: A
The code of ethics is the philosophical ideals of right and wrong that define the principles you will
use to provide care to your patients. The Standards of Practice describe a competent level of nursing
care. The ANA Standards of Professional Performance describe a competent level of behavior in the
professional role. Quality and safety education for nurses addresses the challenge to prepare nurses
with the competencies needed to continuously improve the quality of care in their work
environments.
DIF:Understand (comprehension)REF:3
OBJ: Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices. TOP: Implementation MSC: Management of Care
16. A graduate of a baccalaureate degree program is ready to start working as an RN in the
emergency department. Which action must the nurse take first?
a. Obtain certification for an emergency nurse.
b. Pass the National Council Licensure Examination.
c. Take a course on genomics to provide competent emergency care.
d. Complete the Hospital Consumer Assessment of Healthcare Providers Systems.
ANS: B
Currently, in the United States, the most common way to become a registered nurse (RN) is through
completion of an associate’s degree or baccalaureate degree program. Graduates of both programs
lOMoARcPSD|8835054
are eligible to take the National Council Licensure Examination for Registered Nurses (NCLEX-RN)
to become registered nurses in the state in which they will practice. Certification can be obtained
after passing the NCLEX and working for the specified amount of time. Genomics is a newer term
that describes the study of all the genes in a person and interactions of these genes with one
another and with that person’s environment. Consumers can also access Hospital Consumer
Assessment of Healthcare Providers Systems (HCAHPS) to obtain information about patients’
perspectives on hospital care.
DIF:Remember (knowledge)REF:9
OBJ: Describe educational programs available for professional registered nurse (RN) education.
TOP:ImplementationMSC:Management of Care
17. While providing care to a patient, the nurse is responsible, both professionally and legally. Which
concept does this describe?
a. Autonomy
b. Accountability
c. Patient advocacy
d. Patient education
ANS: B
Accountability means that the nurse is responsible, professionally and legally, for the type and quality
of nursing care provided. Autonomy isa ne ssentiale lemento fp rofessionaln ursingt hatin volvest he
initiation of independent nursing interventions without medical orders. As a patient advocate, the
nurse protects the patient’s human and legal rights and provides assistance in asserting these rights
if the need arises. As an educator, the nurse explains concepts and facts about health, describes the
reasons for routine care activities, demonstrates procedures such as self-care activities, reinforces
learning or patient behavior, and evaluates the patient’s progress in learning.
DIF:Remember (knowledge)REF:3
OBJ:Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices.TOP:EvaluationMSC:Management of Care
lOMoARcPSD|8835054
18. A nurse is teaching the staff about Benner’s levels of proficiency. In which order should the nurse
place the levels from beginning level to ending level?
1. Expert
2. Novice
3. Proficient
4. Competent
5. Advanced beginner
a. 2, 4, 5, 1, 3
b. 2, 5, 4, 3, 1
c. 4, 2, 5, 3, 1
d. 4, 5, 2, 1, 3
ANS: B
Benner’s levels of proficiency are as follows: novice, advanced beginner, competent, proficient, and
expert.
DIF:Understand (comprehension)REF:2
OBJ: Discuss the development of professional nursing roles. TOP: Teaching/Learning
MSC:Management of Care
MULTIPLE RESPONSE
1. A nurse is preparing a teaching session about contemporary influences on nursing. Which
examples should the nurse include? (Select all that apply.)
a. Human rights
lOMoARcPSD|8835054
b. Affordable Care Act
c. Demographic changes
d. Medically underserved
e. Decreasing health care costs
ANS: A, B, C, D
Multiple external forces affect nursing, including the need for nurses’ self-care, Affordable Care Act
(ACA) and rising (not decreasing) health care costs, demographic changes of the population, human
rights, and increasing numbers of medically underserved.
DIF:Understand (comprehension)REF:6
OBJ: Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices. TOP: Teaching/Learning MSC: Management of Care
2. After licensure, the nurse wants to stay current in knowledge and skills. Which programs are
the most common ways nurses can do this? (Select all that apply.)
a. Master’s degree
b. Inservice education
c. Doctoral preparation
d. Continuing education
e. National Council Licensure Examination retakes
lOMoARcPSD|8835054
ANS: B, D
Continuing education programs help nurses maintain current nursing skills, gain new knowledge and
theory, and obtain new skills reflecting the changes in the health care delivery system. Inservice
education programs are provided by a health care facility to increase the knowledge, skills, and
competencies of nurses employed by the institution. Both can help the nurse stay current. Master’s
degree programs are valuable for those in the role of nurse educator, nurse administrator, or
advanced practice nurse. Professional doctoral programs in nursing (DSN or DNSc) prepare
graduates to apply research findings to clinical nursing. National Council Licensure Examination
retakes are not to keep current; this test is taken to enter RN practice.
DIF:Understand (comprehension)REF:10
OBJ: Describe educational programs available for professional registered nurse (RN) education.
TOP:Teaching/LearningMSC:Management of Care
3. A nurse wants to become an advanced practice registered nurse. Which options should the nurse
consider? (Select all that apply.)
a. Patient advocate
b. Nurse administrator
c. Certified nurse-midwife
d. Clinical nurse specialist
e. Certified nurse practitioner
ANS: C, D, E
Although all nurses should function as patient advocates, “advanced practice nurse” is an umbrella
term for an advanced clinical nurse such as a certified nurse practitioner, clinical nurse specialist,
certified registered nurse anesthetist, or certified nurse-midwife. A nurse administrator is not an
example of advanced practice.
DIF:Understand (comprehension)REF:4
OBJ: Describe the roles and career opportunities for nurses. TOP: Teaching/Learning
lOMoARcPSD|8835054
MSC:Management of Care
4. The nurse manager from the oncology unit has had two callouts; the orthopedic unit has had
multiple discharges and probably will have to cancel one or two of its nurses. The orthopedic unit
has agreed to “float” two of its nurses to the oncology unit if oncology can “float” a nursing assistant
to the orthopedic unit to help with obtaining vital signs. Which concepts does this situation
entail? (Select all that apply.)
a. Autonomy
b. Informatics
c. Accountability
d. Political activism
e. Teamwork and collaboration
ANS: A, C, E
Staffing is an independent nursing intervention and is an example of autonomy. Along with increased
autonomy comes accountability or responsibility for outcomes of an action. When nurses work
together this is teamwork and collaboration. Informatics is the use of information and technology to
communicate, manage knowledge, mitigate error, and support decision making.P oliticala ctivism
usually involves more than day-to-day activities such as unit staffing.
DIF:Analyze (analysis)REF:3 | 8
OBJ:Discuss the influence of social, historical, political, and economic changes on nursing
practices.TOP:EvaluationMSC:Management of Care

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Test Bank Essentials for Nursing Practice 9th Edition by Patricia a Potter”