Test Bank for Pharmacology and the Nursing Process 9th Edition by Lilley
$35
Description
Pharmacology and the Nursing Process 9th Edition
Nursing Test Bank
Pharmacology and the Nursing Process 9th Edition
Chapter 1 – The Nursing Process and Drug Therapy 3
Chapter 2 – Pharmacologic Principles 7
Chapter 3 – Lifespan Considerations 13
Chapter 4 – Cultural Legal and Ethical Considerations 19
Chapter 5 – Medication Errors Preventing and Responding 25
Chapter 6 – Patient Education and Drug Therapy 29
Chapter 7 – Over-the-Counter Drugs and Herbal and Dietary Supplements 34
Chapter 8 – Gene Therapy and Pharmacogenomics 38
Chapter 9 – Photo Atlas of Drug Administration 42
Chapter 10 – Analgesic Drugs 50
Chapter 11 – General and Local Anesthetics 57
Chapter 12 – Central Nervous System Depressants and Muscle Relaxants 61
Chapter 13 – Central Nervous System Stimulants and Related Drugs 66
Chapter 14 – Antiepileptic Drugs 70
Chapter 15 – Anti-Parkinson Drugs 75
Chapter 16 – Psychotherapeutic Drugs 80
Chapter 17 – Substance Use Disorder 87
Chapter 18 – Adrenergic Drugs 92
Chapter 19 – Adrenergic-Blocking Drugs 97
Chapter 20 – Cholinergic Drugs 102
Chapter 21 – Cholinergic-Blocking Drugs 107
Chapter 22 – Antihypertensive Drugs 112
Chapter 23 – Antianginal Drugs 118
Chapter 24 – Heart Failure Drugs 124
Chapter 25 – Antidysrhythmic Drugs 129
Chapter 26 – Coagulation Modifier Drugs 134
Chapter 27 – Antilipemic Drugs 140
Chapter 28 – Diuretic Drugs 145
Chapter 29 – Fluids and Electrolytes 151
Chapter 30 – Pituitary Drugs 157
Chapter 31 – Thyroid and Antithyroid Drugs 161
Chapter 32 – Antidiabetic Drugs 166
Chapter 33 – Adrenal Drugs 174
Chapter 34 – Women’s Health Drugs 178
Chapter 35 – Men’s Health Drugs 185
Chapter 36 – Antihistamines Decongestants Antitussives and Expectorants 189
Chapter 37 – Respiratory Drugs 194
Chapter 38 – Antibiotics Part 1 199
Chapter 39 – Antibiotics Part 2 206
Chapter 40 – Antiviral Drugs 211
Chapter 41 – Antitubercular Drugs 216
Chapter 42 – Antifungal Drugs 221
Chapter 43 – Antimalarial Antiprotozoal and Anthelmintic Drugs 226
Chapter 44 – Anti-inflammatory and Antigout Drugs 231
Chapter 45 – Antineoplastic Drugs Part 1 Cancer Overview and Cell Cycle 236
Chapter 46 – Antineoplastic Drugs Part 2 Cell Cycle Nonspecific and Misc.
Chapter 47 – Biologic Response–Modifying and Antirheumatic Drugs 247
Chapter 48 – Immunosuppressant Drugs 252
Chapter 49 – Immunizing Drugs 257
Chapter 50 – Acid-Controlling Drugs 262
Chapter 51 – Bowel Disorder Drugs 268
Chapter 52 – Antiemetic and Antinausea Drugs 275
Chapter 53 – Vitamins and Minerals 280
Chapter 54 – Anemia Drugs 286
Chapter 55 – Nutritional Supplements 292
Chapter 56 – Drugs 296
Chapter 57 – Ophthalmic Drugs 302
Chapter 58 – Otic Drugs 307
Chapter 01: The Nursing Process and Drug Therapy
Pharmacology and the Nursing Process, 9th Edition
MULTIPLE CHOICE
1. The nurse is developing a human needs statement for a patient who has a new diagnosis
of heart failure. Identification of human needs statements occur with which of these
activities?
a. Collection of patient data
b. Administering interventions
c. Deciding on patient outcomes
d. Documenting the patient’s behavior
ANS: A
Identification of human needs occurs with the collection of patient data.
DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Human Needs Statement
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
2. The patient is to receive oral guaifenesin (Mucinex) twice a day. Today, the nurse was
busy and gave the medication 2 hours after the scheduled dose was due. What type of
problem does this represent?
a. “Right time”
b. “Right dose”
c. “Right route”
d. “Right medication”
ANS: A
“Right time” is correct because the medication was given more than 30 minutes after the
scheduled dose was due. “Dose” is incorrect because the dose is not related to the time the
medication administration is scheduled. “Route” is incorrect because the route is not
affected. “Medication” is incorrect because the medication ordered will not change.
DIF: Cognitive Level: Applying (Application)
TOP: Nursing Process: Implementation
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Safety and Infection Control
Pharmacology and the Nursing Process 9th Edition Test Bank
3. The nurse has been monitoring the patient’s progress on a new drug regimen since the first
dose and documenting the patient’s therapeutic response to the medication. Which phase
of the nursing process do these actions illustrate?
a. Human needs statement
b. Planning
c. Implementation
d. Evaluation
ANS: D
Monitoring the patient’s progress, including the patient’s response to the medication, is
part of the evaluation phase. Planning, implementation, and human needs statement are not
illustrated by this example.
Chapter 1 – The Nursing Process and Drug Therapy 3
DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension) TOP: Nursing Process:
Evaluation
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
4. The nurse is assigned to a patient who is newly diagnosed with type 1 diabetes mellitus.
Which statement best illustrates an outcome criterion for this patient?
a. The patient will follow instructions.
b. The patient will not experience complications.
c. The patient will adhere to the new insulin treatment regimen.
d. The patient will demonstrate correct blood glucose testing technique.
ANS: D
“Demonstrating correct blood glucose testing technique” is a specific and measurable
outcome criterion. “Following instructions” and “not experiencing complications” are not
specific criteria. “Adhering to new regimen” would be difficult to measure.
DIF: Cognitive Level: Applying (Application) TOP: Nursing Process:
Planning
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
5. Which activity best reflects the implementation phase of the nursing process for the patient
who is newly diagnosed with hypertension?
a. Providing education on keeping a journal of blood pressure readings
b. Setting goals and outcome criteria with the patient’s input
c. Recording a drug history regarding over-the-counter medications used at home
d. Formulating human needs statements regarding insufficient knowledge related to
the new treatment regimen
ANS: A
Education is an intervention that occurs during the implementation phase. Setting goals
and outcomes reflects the planning phase. Recording a drug history reflects the assessment
phase. Formulating human needs statements reflects analysis of data as part of planning.
DIF: Cognitive Level: Applying (Application)
TOP: Nursing Process.: Implementation
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
6. The medication order reads, “Give ondansetron (Zofran) 4 mg, 30 minutes before
beginning chemotherapy to prevent nausea.” The nurse notes that the route is missing from
the order. What is the nurse’s best action?
a. Give the medication intravenously because the patient might vomit.
b. Give the medication orally because the tablets are available in 4-mg doses.
c. Contact the prescriber to clarify the route of the medication ordered.
d. Hold the medication until the prescriber returns to make rounds.
ANS: C
A complete medication order includes the route of administration. If a medication order
does not include the route, the nurse must ask the prescriber to clarify it. The intravenous
and oral routes are not interchangeable. Holding the medication until the prescriber returns
would mean that the patient would not receive a needed medication.
DIF: Cognitive Level: Applying (Application)
Chapter 1 – The Nursing Process and Drug Therapy 4
TOP: Nursing Process: Implementation
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
7. When the nurse considers the timing of a drug dose, which factor is appropriate to
consider when deciding when to give a drug?
a. The patient’s ability to swallow
b. The patient’s height
c. The patient’s last meal
d. The patient’s allergies
ANS: C
The nurse must consider specific pharmacokinetic/pharmacodynamic drug properties that
may be affected by the timing of the last meal. The patient’s ability to swallow, height,
and allergies are not factors to consider regarding the timing of the drug’s administration.
DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
8. The nurse is performing an assessment of a newly admitted patient. Which is an example
of subjective data?
a. Blood pressure 158/96 mm Hg
b. Weight 255 pounds
c. The patient reports that he uses the herbal product ginkgo.
d. The patient’s complete blood count results.
ANS: C
Subjective data include information shared through the spoken word by any reliable
source, such as the patient. Objective data may be defined as any information gathered
through the senses or that which is seen, heard, felt, or smelled. A patient’s blood pressure,
weight, and laboratory tests are all examples of objective data.
DIF: Cognitive Level: Understanding (Comprehension)
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: NCLEX: Safe and Effective Care Environment: Management of Care
MULTIPLE RESPONSE
1. When giving medications, the nurse will follow the rights of medication administration.
The rights include the right documentation, the right reason, the right response, and the
patient’s right to refuse. Which of these are additional rights? (Select all that apply.)
a. Right drug
b. Right route
c. Right dose
d. Right diagnosis
e. Right time
f. Right patient
ANS: A, B, C, E, F
Additional rights of medication administration must always include the right drug, right
dose, right time, right route, and right patient. The right diagnosis is incorrect
Additional information
Test bank | Test Bank for Pharmacology and the Nursing Process 9th Edition by Lilley |
---|
You must be logged in to post a review.
Reviews
There are no reviews yet.